fredag 6 april 2007

** min BioVitrum analys **

Påskhelgen är igång, vilket gör att börsen är stängd ti.o.m måndag den 9 april. Tråkigt på ett sätt men samtidigt skönt att ha extra tid och fritid åt annat

.Kan även passa på att ge er lite info om varfrö jag har BioVitrum som mitt största innehav i Börs- Nm ( i portfölj II )

Lista: Mid Cap Stockholm
Antal aktier: 45 622 700
Utdelningsdatum: 2007-05-04
Börsvärde: 5 315 044 550

Huvudanledningen är att det händer i princip någonting i varje BioVitrum´s projekt.Biovitrum har en bred och balanserad projektportfölj och utvecklar projekt för behandling av både folksjukdomar (exempelvis fetma, diabetes och smärta) och nischindikationer, exempelvis blödarsjuka. BioVitrum är annars ett ny noterat bolag på MIDCAP och har inte fått sitt genombrott än.
Men den stora frågan i detta sammanhang är ledningen. Går allt som det ska i projekten och inte blir ett "fiasko" ?
Om nu allt går igenom borde BioVitrum bli en riktigt fin vinnare aktie under 2007.

Projekt händelser i BioVitrum under 2007:
Kliniska projekt:
*Planerar att starta två FAS IIa studier i projektet Exinalda (Cystiv Fibrosis) under första halvåret av 2007.
*Planerar att slutföra sina studier i projektet 5HT2a (Gluacoma) under våren 2007 med resultat kring mitten av 2007.
*Projektet A2a (Neuropatic pain) befinner sig just nu i FAS I förbereds för en FAS II studie som bedöms kunna starta under första halvåret 2007.
*Resultat från den påbörjade studien i projektet 5HT6 (Obesity) beräknas få under första halvåret 2007. Projektet befinner sig just nu i FAS I.
Pre-kliniska projekt:
*Projektet Anti rh planeras att gå in i klinisk FAS I under första halvåret 2007.
*Diabetes projektet DPP IV beräknas gå in i klinsik FAS I någon gång under 2007.

Som ni ser så händer något i princip varje projekt vilket gör denna aktie hög intressant.

Det om det positiva, vad om det negativa?
Jo, allt gått har en dålig sida. I bioVitrum´s fall så är det det höga börsvärdet, vilket gör det svårare att bli en direkt raket, men i detta läge med så många triggers i projekt portföljen så borde dett absolut inte vara en möjlighet. Som ni alla vet, så är det alltid en extra hög risk med BioTeknik företag. Orsaken till detta är att den stiger mycket inför en kommande nyhet/händelse eller vid en och sjunker under "icke händelser" alltså det är tyst i företaget. Sedan så kan det mesta bli ett fiasko och aktien blir lika mycket en förlorare som den skulle bli en vinnare.
Så mycket risk i en förhållandevis lugn aktie, dålig omsättning dagligen nästan. Men när nyhet kommer så kan det dra iväg rejält. Både söder ut och norr ut. Själv så hoppas jag på norr ut.


Men komihåg:
En aktie kan stiga 1000-tals % men bara sjunka 100 %

Ha en fortsatt trevlig Påsk, Aktiemalle

Inga kommentarer: