fredag 30 mars 2007

Varför "gröna" företag?

Växthuseffekten har bidragit till stora klimatförändringar samt naturkatastrofer vilket har fått miljöministrarna världen över att reagera.
EU:s miljöministrar har enats om att EU:s koldioxidutsläpp ska minst med upp till 80 % samtidigt som USA:s president George W. Bush planerar att minska landets bensin användning med 20 % på 10 år. Bl.a. genom att ersätta bensin med etanol. Etanol produktionen planeras att öka med 500 % fram till 2017 (i USA). Och det är miljötekniken som ska se till detta. Man tror att år 2010 är miljöteknik branschen den näst viktigaste branschen efter IT. Även oljeberoendet är ett starkt själ till att satsa grönt.Under det senaste året har nästan var tredje amerikan investerat i någon form av miljöteknik även i delar av Europa (England, Frankrike, Tyskland) har intresset ökat. Där är Sverige efter vilket gör de ?gröna? företagen allt intressantare. Sverige är bra på att utveckla miljöteknik och har flera branscher som skulle kunna vara värda att satsa på, som t.ex. IKEA, H&M & Volvo var för 20 år sedan. Okunnighet är den främsta faktorn tror många. Andra säger att den svenska staten inte har bestämt sig vad de ska satsa på. Danskarna har hittat sin lösning ? vindenergi (Vestas Vind) och Tyskarna ? solenergi.
Vilken väg tror ni Sverige tar?
En väg skulle kunna vara solenergi där Sverige har bl.a. företaget PV Enterprise som jag publicerar en anlys imorgon ;-)

För övrigt har dagen vart helt okej, inget nytt som har hänt i portföljen förutom en liten lättare justering uppåt i Diamyd, som var/är mycket nödvändigt då den bröt motsåndet på 130 :-

Kom ihåg:
Arbete är ett hån mot friheten. En arbetare är en slav på deltid

Trevlig helg på er allihoppa. Ser fram emot en ny spännande börsvecka ;-)

Inga kommentarer: